понеділок, 11 лютого 2019 р.

Власне висловлення ( зразок )


Життя кожної людини складається по-різному. Часто можна почути: «Така вже доля, що тут вдієш?». Проте одні намагаються щось змінити у своєму житті, інші ж, навпаки, приймають усе таким, яким воно є, і не докладають жодних зусиль для змін. Чи варто коритися долі?
  По – перше, це не так, бо я вважаю, що кожній людині потрібно уяснити, що він хоче в житті зробити, чого досягти. Потрібно «взяти долю у свої руки» і шляхом наполегливої, систематичної роботи над собою зробити своє життя змістовним і потрібним не лише людині, а й суспільству в цілому.
  Яскравим прикладом незламності людського духу є українська письменниця Леся Українка. Хворіючи з 9 років, вона невпинно писала вірші, оповідання, твори до майже останніх днів. У своєму вірші «Contra spem spero!» провідним мотивом було заперечення тужливих настроїв, оптимізм людини у будь – якій ситуації. «Без надії сподіваюсь» було кредо усього її непростого, у постійних муках від хвороби, життя.
  По – друге, мені близькі слова Жан Поля: «Коли руйнується план, немає кращої розради, як на його місці побудувати новий або мати в запасі інший». Треба виробити у собі звичку реагувати на невдачі й неприємності оптимістично. У прикрій ситуації не опускати руки, а навпаки, активно шукати з неї виходу.
  Наприклад, мешканець Кіровоградщини, Олександр Олександрович Чалапчій, під час артеріалістичного обстрілу 28 вересня 2014 року одержав мінно – вибухову травму: відрив кінцівок обох ніг на рівні стегон. Він не почав нарікати на своє життя, а завдяки небайдужим до його болю українцям,  встановив протези ніг та розпочав активне суспільне життя. На компенсацію за інвалідність розпочав власну справу. Олександр каже, що «бізнес йому не потрібен, але вірить, що його досвід надихне інших воїнів, які отримали поранення на війні».
  Отже, події та ситуації, що викликають у нас негативні емоції, мають стати сигналом для переходу до активності, енергійних дій. Не піддавайтеся! Пам’ятайте, що наші успіхи, щастя залежать лише від нас, від нашої оптимістичної життєвої позиції!




Немає коментарів:

Дописати коментар